Przepis na tradycyjne polskie pierogi
Przygotowanie ciasta na pierogi jest niezwykle proste i wymaga użycia zupełnie podstawowych składników. Klasyczny przepis do ulepienia około 50 sztuk pierogów obejmuje:
- 300 g mąki pszennej,
- 250 ml gorącej wody,
- 1/4 łyżeczki soli.
Wystarczy połączyć mąkę z solą i stopniowo dodawać ciepłą wodę. Całość najpierw dokładnie mieszamy, a następnie wyrabiamy ręką aż do uzyskania gładkiej masy. Zdarza się jednak, że tego typu klasyczne ciasto jest zbyt mało sprężyste względem naszych oczekiwań. Warto wzbogacić je o jeden tajemniczy składnik.
Przeczytaj także: Oto błędy przy robieniu sałatki jarzynowej - Magda Gessler tego nigdy nie dodaje! Przez to sałatka traci tradycyjny smak
Dodaj ten składnik to pierogów, a ciasto wyjdzie idealne
Jak sprawić, by ciasto na pierogi było elastyczne, smaczne i wręcz rozpływało się w ustach? Doświadczone gospodynie wiedzą, że klasyczny przepis należy nieco zmodyfikować i wzbogacić o jeden składnik. Szczegóły w galerii:
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Ile dać na komunię? Roksana Węgiel komentuje. Wspomniała o kopertach pieniędzy
- Skrzynecka WYLECI z "TTBZ"?! Mamy sensacyjne przecieki: "NIKT JEJ TAM NIE CHCE"
- Rafał Mroczek pije kawkę w basenie na Bali. Wiemy, ile nowożeńcy zapłacili za nocleg
- Kubicka na ostatniej prostej przed porodem. Takiej jej jeszcze nie widzieliście